Mededelingen

Toegang tot de begraafplaats
Op grond van artikel 7 van het Begraafplaatsreglement heeft het bestuur bepaald dat de begraafplaats voor bezoekers toegankelijk is vanaf een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang. Buiten de openingstijden mag men zich niet op de begraafplaats bevinden.

Tijdens de kermisdagen in Keijenborg is de begraafplaats gesloten.

Algemeen onderhoud
De stichting zorgt voor het algemene onderhoud van de begraafplaats en brengt hiervoor onderhoudskosten in rekening bij de rechthebbende van een graf. Het onderhoud op en rond het graf is de verantwoordelijkheid van de rechthebbende zelf.

Publicaties
Bij de ingang van de begraafplaats staat een publicatiekastje. Daarin worden o.a. mededelingen gedaan betreffende afloop van het grafrecht van graven waarvan geen actuele gegevens van de rechthebbende bij ons bekend zijn en van bovengrondse ruiming van grafmonumenten op graven waarvoor geen grafrechten meer wordt betaald.

Oude gedeelte begraafplaats
Het bestuur heeft op 8 december 2022 besloten dat in de graven in de rijen 1 t/m 24 op het oude gedeelte, het beschermde gedeelte van de begraafplaats, geen begravingen en/of bijzettingen meer kunnen plaatsvinden.

Voor deze graven worden, op het moment dat de periode van het betaalde grafrecht afloopt, geen kosten meer in rekening gebracht bij de rechthebbende en zullen geen grafmonumenten meer worden geruimd. Als blijkt dat, door welke oorzaak dan ook, een grafmonument zodanig beschadigd is dat het monument hersteld moet worden, neemt het bestuur van de Stichting RK-begraafplaats Sint Jan de Doper contact op met de laatst bekende rechthebbende van het betreffende graf. Als er geen gegevens bekend zijn, deze niet achterhaald kunnen worden of als deze persoon besluit het betreffende monument niet te herstellen, dan heeft de Stichting het recht het monument te ruimen.

Uitzondering op de hierboven vermelde graven zijn de urnengraven op dit gedeelte van de begraafplaats. Voor deze urnengraven blijven dezelfde rechten, termijnen, en tarieven gelden als voor alle andere graven op de rest van de begraafplaats. In de urnengraven blijft het mogelijk asbussen/urnen bij te zetten, voor zover dit is toegestaan volgens het reglement. Ook kunnen nieuwe urnengraven worden uitgegeven.

Het besluit van 8 december 2022 treedt in werking op 1 januari 2023.

Reacties zijn gesloten.